Da, vreau! Sunt un preot cerșetor!

Îţi mulţumesc

Viaţa nu înseamnă de fiecare dată chiar tot ce ne dorim, dar încercăm să împlinim voinţa Domnului în fiecare zi. Nu există viaţă perfectă dar putem petrece oricând clipe minunate şi perfecte. Le mulţumim părintelui paroh şi părintelui vicar pentru tot ce au făcut pentru noi, după cum urmează:
„Părinte paroh, sper ca în viitorul apropiat să ne reîntâlnim şi să îmi daţi aceleaşi sfaturi bune şi pline de înţelepciune! Respectele mele! Părinte vicar, nu voi uita niciodată de tine, şi nici de meciurile de fotbal jucate împreună. Toate cele bune!”. (Denis Dumea)
„Ţin să-i mulţumesc părintelui Francisc pentru tot ce a făcut pentru comunitate, atât spiritual cât şi material. Mulţumesc şi din partea A.C.A pentru ajutor şi implicare. Părintelui Andrei îi mulţumesc pentru zâmbetele şi predicile frumoase, mai ales pentru întrebările de la sfârşitul predicilor care le puneau pe gânduri. Pe viitor, vă urez ca Dumnezeu să vă dea putere şi har ca oriunde veţi merge să fiţi buni apostoli ai lui Cristos. Domnul să vă răsplătească pentru tot ce aţi făcut pentru noi”. (Claudina Fechetă)
„Vă mulțumesc, părinte paroh că aţi fost alături de noi în toți acești ani şi vă urez multă sănătate, noroc şi să vă călăuzească Domnul pașii şi calea ca şi până acum. Părinte vicar, mă bucur foarte mult că v-am cunoscut și că am creat momente frumoase cu toţii împreună şi vă urez cât mai multă putere. Să vă dea Bunul Dumnezeu mult noroc şi sănătate”. (Alexandra Ivancea)
„,Cuvintele nu pot exprima recunoștința pe care o simt. Am să spun doar: Vă mulțumesc mult pentru atenție, pentru apreciere. Atunci când simți aproape umărul cuiva, îți cresc aripi, îți este mult mai ușor să treci peste greutăți și simți că oamenii au nevoie de tine! Vă mulțumesc pentru faptul că niciodată nu m-ați uitat şi pentru faptul că m-ați luat în această familie minunată în care mi-am făcut prieteni pe viață”!!! (Georgiana Gherghelucă)
„Nu stiu prin ce cuvinte aş putea să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut ca această parohie să crească frumos şi armonios în credinţă, dar şi pentru ce aţi făcut pentru fiecare creştin în parte. Aici a fost mereu a doua noastră casă, iar voi aţi făcut-o mereu caldă şi primitoare. Parohie tânără, preoţi tineri, spirit veşnic tânăr… Vă doresc din tot sufletul să faceţi pentru viitorii enoriaşi ce aţi făcut şi pentru noi, ca ei să vă iubească la fel de mult cum vă iubim şi noi”. (Bianca Munteanu)
„Îmi pare nespus de rău că ambii preoți pleacă. După părerea mea a fost cea mai bună echipă paroh-vicar. Aşa că vreau să îi urez succes în continuare părintelui Andrei fiindcă este la început, iar părintelui Francisc să îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, pentru noi, pentru întreaga parohie. Mulțumim pentru tot!!!” (Luiza Mocanu)
„Mi-l amintesc pe părintele paroh cum stătea cu emoţii pe scările blocului (unde era iniţial primul birou parohial) şi ne împărţea invitaţiile la prima liturghie pentru enoriaşii parohiei. Noi, câţiva tineri, urma să mergem să dăm „sfoară în ţară” că s-a înfiinţat o nouă parohie şi să invităm enoriaşii la prima slujbă. Nu pot uita nici emoţiile primelor activităţi desfăşurate în parohie. Mă mândresc să spun că fac parte din prima generaţie a tinerilor din ACT a parohiei. Îmi amintesc cu zâmbetul pe buze primele întâlniri „la capelă” (capela ce era loc de liturghii, loc de casă de cateheză şi loc de petrecut timp de calitate). Chiar dacă anii au trecut şi cei mai mulţi din tinerii din prima generaţie au plecat în diferite colţuri ale ţării, sunt convinsă că ei, ca şi mine, retrăiesc acele amintiri frumoase de fiecare dată când se întorc acasă.
Dragă părinte paroh, vă mulţumim că aţi fost alături de noi, că ne-aţi îndrumat, că aţi pus suflet în fiecare membru, că aţi avut mereu un cuvânt de încurajare pentru toţi şi că v-ati făcut mereu timp să ascultaţi tot ce ne trecea nouă prin cap. Vă doresc mult succes, părinte! Sunt convinsă că veţi fi un păstor la fel de bun şi pentru noua comunitate. Cu siguranţă, peste câţiva ani,  mulţi copii şi tineri din parohia nouă vor avea, la fel ca noi, multe amintiri frumoase de povestit datorita dumneavoastră. Mulţumim!” (Antoaneta Mihai)
„Este aproape imposibil să cuprinzi în doar câteva rânduri întâmplările şi evenimentele care ne-au schimbat viaţa, ne-au apropiat mai mult de Dumnezeu şi de biserică. Pentru toate lucrurile frumoase petrecute în ultimii 13 ani, nu putem să-i mulţumim decât părintelui paroh şi preoţilor vicari, care au slujit în biserica noastră. Dorim ca plecarea părintelui Francisc Fărcăşel să nu fie un sfârşit, ci un nou început. Un nou început de drum pe care să rămânem la fel de uniţi şi implicaţi în viaţa de cre­dinţă, aşa cum ne-a format părintele paroh, şi suntem convinsi că aceasta este şi dorinţa dânsului. Vă mulţumim pentru tot părinte paroh şi părinte vicar, şi vă dorim succes în parohiile în care veţi activa”. (Alina şi Marius Bordea)
„Îmi amintesc reacția mea acum câteva săptămâni în urmă, când circula un zvon precum că părintele paroh va fi mutat: un fior rece mi-a trecut prin inimă și am reacționat în mod violent: nu se poate așa ceva! dar când zvonul a fost confirmat, m-am întristat profund și lacrimi mi-au apărut în ochi.
În acel moment, mi-au trecut prin față amintiri din cei 13 ani, care pentru noi nu au fost cu ghinion, deoarece părintele paroh a reușit cu succes să țină credincioșii mereu aproape, făcându-ne să ne simțim ca într-o adevarată familie.
Ne vom aminti mereu și ne va lipsi enorm energia, zâmbetul și devotamentul părintelui paroh, mereu atent la nevoile credincioșilor săi. Cu siguranță îi vom simți lipsa, în Biserica și comunitatea pe care le-a construit cu atâta dragoste, dăruire și suflet.
Îi dorim din toată inima mult succes în viitoarea misiune pastorală, să ducă cu el în noua parohie aceleași valori pe care le-a cultivat în comunitatea noastră și să nu uite niciodată că aici, în Biserica „Isus, Bunul Păstor” din cartierul Favorit, este așteptat și va fi primit întotdeauna cu mult drag și căldură, dar și cu afecțiune. Succes în noua misiune, dragă părinte paroh!
În puținul timp petrecut  în comunitatea noastră, părintele vicar s-a remarcat prin dinamismul său, dar și prin predicile sale pline de conținut, riguros realizate, mereu având la final o întrebare, care îndemna creștinul la meditație.
Bun prieten al celor tineri, dar nu numai, a reușit să mențină mereu aprinsă flacăra credinței și a iubirii între oameni. Îi dorim să continue în același mod și în noua parohie unde a fost numit vicar, să fie un bun prieten dar și un bun spiritual pentru fiecare
(continuare la pag. 17)
(continuare de la pag. 15)
credincios în parte. Mult succes în misiu­nea pastorală încredințată! Si multe rea­lizări spirituale!” (prof. Paula Mătălică)
„Dragă părinte Francisc, în acest moment, în care voinţa lui Dumnezeu te cheamă în altă parohie, dorim să îţi spunem o mulţumire din inimă, plină de recunoştinţă din partea noastră, a surorilor dorotee prezente dar şi a acelora ce au văzut luând naştere şi participând zi de zi la creşterea acestei frumoase parohii. Un gând deosebit de recunoştinţă şi din partea superiorilor noştri ce te-au stimat mereu.
În aceşti ani petrecuţi împreună, într-un adevărat climat familial, te-am simţit ca tatăl nostru fondator ce se preocupă în mod dezinterestat de surorile sale în orice dificultate şi necesitate.
Mulţumim că ne-ai fost mereu alături ca un tată, un frate şi un prieten: nu te vom uita niciodată. Îți mulţumim că ne laşi în dar iubirea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, pentru sfânta Euharistie și încrederea în Providența Divină. Rămâi mereu în inima și în rugăciunea noastră”. (Surorile Dorotee)
„Încă nu îmi vine să cred că acest moment chiar a venit. Este greu să-ți imaginezi marea familie IBP fără al ei fondator. Aici am crescut, atât fizic cât şi spiritual. Din tot sufletul aş vrea să transmit preoților un mare „Multumesc!” pentru tot ce au făcut pentru noi. Le mulțumesc pentru ca ne-au fost mereu aproape, pentru sfaturile oferite „pe care probabil le găsim nesemnificative acum, la vârsta asta, dar când vom creşte vom observa că ne sunt de mare folos” (vorba părintelui paroh), pentru toate momentele frumoase petrecute împreună, cât şi pentru cele mai puțin frumoase care, la rândul lor, ne-au ajutat să creştem ca familie. Mulţumesc!” (Maria Bejan)
„La început, erau doar boscheţi şi bălării, însă cu timpul, a răsărit o frumoasă biserică în care ne-am botezat copiii, alţii s-au cununat sau au plecat dintre noi. Ne rămân amintirile când mergeam în pelerinaje, sutele de repetiţii la cor pentru sărbători, orele de cateheză când ne spunea „îmbrăţişaţi-vă copiii”, etc.. Vă mulţumim pentru frumoasele zile de hram oferite, pentru grija atentă faţă de bolnavi, pentru curajul şi sprijinul oferit copiilor noştri. Vă mulţumim părinte pentru liturghiile frumoase, pentru predicile bine pregătite sau pentru o observaţie făcută la timp. Pot spune că am avut păstori foarte buni. Vă doresc atât dumneavoastră cât şi părintelui vicar mult curaj şi să treceţi cu uşurinţă peste această perioadă de schimbare”. (Lucia Linguraru)
„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut atât parohiei „Isus, Bunul Păstor”, cât și fraternității capucinilor din Roman prin părintele paroh Francisc Fărcășel. În anii petrecuți împreună am colaborat într-un mod frumos, părintele Francisc oferind oportunitatea atât preoților cât și studenților capucini să își desfășoare activitatea pastorală în acest seceriș atât de minunat. Domnul să-l ocrotească și să-l susțină în noua misiune”. (Frații capucini)
„Un simplu MULŢUMESC  pentru toate momentele frumoase pe care ni le-aţi oferit, pentru clipele de neuitat şi pentru emoţiile oferite. Vă mulţumesc că ne-aţi fost alături şi sper că oriunde paşii vă vor purta să ne revedem sănătoşi, cu aceeaşi bucurie şi plăcere. Dumnezeu să vă  dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas şi un răspuns la fiecare întrebare”. (prof. Mihaela Ciobanu)
Succes în noul seceriş!
Maria Mirabela Tamaş
Viaţa nu înseamnă de fiecare dată chiar tot ce ne dorim, dar încercăm să împlinim voinţa Domnului în fiecare zi. Nu există viaţă perfectă dar putem petrece oricând clipe minunate şi perfecte. Le mulţumim părintelui paroh şi părintelui vicar pentru tot ce au făcut pentru noi, după cum urmează:
„Părinte paroh, sper ca în viitorul apropiat să ne reîntâlnim şi să îmi daţi aceleaşi sfaturi bune şi pline de înţelepciune! Respectele mele! Părinte vicar, nu voi uita niciodată de tine, şi nici de meciurile de fotbal jucate împreună. Toate cele bune!”. (Denis Dumea)
„Ţin să-i mulţumesc părintelui Francisc pentru tot ce a făcut pentru comunitate, atât spiritual cât şi material. Mulţumesc şi din partea A.C.A pentru ajutor şi implicare. Părintelui Andrei îi mulţumesc pentru zâmbetele şi predicile frumoase, mai ales pentru întrebările de la sfârşitul predicilor care le puneau pe gânduri. Pe viitor, vă urez ca Dumnezeu să vă dea putere şi har ca oriunde veţi merge să fiţi buni apostoli ai lui Cristos. Domnul să vă răsplătească pentru tot ce aţi făcut pentru noi”. (Claudina Fechetă)
„Vă mulțumesc, părinte paroh că aţi fost alături de noi în toți acești ani şi vă urez multă sănătate, noroc şi să vă călăuzească Domnul pașii şi calea ca şi până acum. Părinte vicar, mă bucur foarte mult că v-am cunoscut și că am creat momente frumoase cu toţii împreună şi vă urez cât mai multă putere. Să vă dea Bunul Dumnezeu mult noroc şi sănătate”. (Alexandra Ivancea)
„,Cuvintele nu pot exprima recunoștința pe care o simt. Am să spun doar: Vă mulțumesc mult pentru atenție, pentru apreciere. Atunci când simți aproape umărul cuiva, îți cresc aripi, îți este mult mai ușor să treci peste greutăți și simți că oamenii au nevoie de tine! Vă mulțumesc pentru faptul că niciodată nu m-ați uitat şi pentru faptul că m-ați luat în această familie minunată în care mi-am făcut prieteni pe viață”!!! (Georgiana Gherghelucă)
„Nu stiu prin ce cuvinte aş putea să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut ca această parohie să crească frumos şi armonios în credinţă, dar şi pentru ce aţi făcut pentru fiecare creştin în parte. Aici a fost mereu a doua noastră casă, iar voi aţi făcut-o mereu caldă şi primitoare. Parohie tânără, preoţi tineri, spirit veşnic tânăr… Vă doresc din tot sufletul să faceţi pentru viitorii enoriaşi ce aţi făcut şi pentru noi, ca ei să vă iubească la fel de mult cum vă iubim şi noi”. (Bianca Munteanu)
„Îmi pare nespus de rău că ambii preoți pleacă. După părerea mea a fost cea mai bună echipă paroh-vicar. Aşa că vreau să îi urez succes în continuare părintelui Andrei fiindcă este la început, iar părintelui Francisc să îi mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, pentru noi, pentru întreaga parohie. Mulțumim pentru tot!!!” (Luiza Mocanu)
„Mi-l amintesc pe părintele paroh cum stătea cu emoţii pe scările blocului (unde era iniţial primul birou parohial) şi ne împărţea invitaţiile la prima liturghie pentru enoriaşii parohiei. Noi, câţiva tineri, urma să mergem să dăm „sfoară în ţară” că s-a înfiinţat o nouă parohie şi să invităm enoriaşii la prima slujbă. Nu pot uita nici emoţiile primelor activităţi desfăşurate în parohie. Mă mândresc să spun că fac parte din prima generaţie a tinerilor din ACT a parohiei. Îmi amintesc cu zâmbetul pe buze primele întâlniri „la capelă” (capela ce era loc de liturghii, loc de casă de cateheză şi loc de petrecut timp de calitate). Chiar dacă anii au trecut şi cei mai mulţi din tinerii din prima generaţie au plecat în diferite colţuri ale ţării, sunt convinsă că ei, ca şi mine, retrăiesc acele amintiri frumoase de fiecare dată când se întorc acasă.
Dragă părinte paroh, vă mulţumim că aţi fost alături de noi, că ne-aţi îndrumat, că aţi pus suflet în fiecare membru, că aţi avut mereu un cuvânt de încurajare pentru toţi şi că v-ati făcut mereu timp să ascultaţi tot ce ne trecea nouă prin cap. Vă doresc mult succes, părinte! Sunt convinsă că veţi fi un păstor la fel de bun şi pentru noua comunitate. Cu siguranţă, peste câţiva ani,  mulţi copii şi tineri din parohia nouă vor avea, la fel ca noi, multe amintiri frumoase de povestit datorita dumneavoastră. Mulţumim!” (Antoaneta Mihai)
„Este aproape imposibil să cuprinzi în doar câteva rânduri întâmplările şi evenimentele care ne-au schimbat viaţa, ne-au apropiat mai mult de Dumnezeu şi de biserică. Pentru toate lucrurile frumoase petrecute în ultimii 13 ani, nu putem să-i mulţumim decât părintelui paroh şi preoţilor vicari, care au slujit în biserica noastră. Dorim ca plecarea părintelui Francisc Fărcăşel să nu fie un sfârşit, ci un nou început. Un nou început de drum pe care să rămânem la fel de uniţi şi implicaţi în viaţa de cre­dinţă, aşa cum ne-a format părintele paroh, şi suntem convinsi că aceasta este şi dorinţa dânsului. Vă mulţumim pentru tot părinte paroh şi părinte vicar, şi vă dorim succes în parohiile în care veţi activa”. (Alina şi Marius Bordea)
„Îmi amintesc reacția mea acum câteva săptămâni în urmă, când circula un zvon precum că părintele paroh va fi mutat: un fior rece mi-a trecut prin inimă și am reacționat în mod violent: nu se poate așa ceva! dar când zvonul a fost confirmat, m-am întristat profund și lacrimi mi-au apărut în ochi.
În acel moment, mi-au trecut prin față amintiri din cei 13 ani, care pentru noi nu au fost cu ghinion, deoarece părintele paroh a reușit cu succes să țină credincioșii mereu aproape, făcându-ne să ne simțim ca într-o adevarată familie.
Ne vom aminti mereu și ne va lipsi enorm energia, zâmbetul și devotamentul părintelui paroh, mereu atent la nevoile credincioșilor săi. Cu siguranță îi vom simți lipsa, în Biserica și comunitatea pe care le-a construit cu atâta dragoste, dăruire și suflet.
Îi dorim din toată inima mult succes în viitoarea misiune pastorală, să ducă cu el în noua parohie aceleași valori pe care le-a cultivat în comunitatea noastră și să nu uite niciodată că aici, în Biserica „Isus, Bunul Păstor” din cartierul Favorit, este așteptat și va fi primit întotdeauna cu mult drag și căldură, dar și cu afecțiune. Succes în noua misiune, dragă părinte paroh!
În puținul timp petrecut  în comunitatea noastră, părintele vicar s-a remarcat prin dinamismul său, dar și prin predicile sale pline de conținut, riguros realizate, mereu având la final o întrebare, care îndemna creștinul la meditație.
Bun prieten al celor tineri, dar nu numai, a reușit să mențină mereu aprinsă flacăra credinței și a iubirii între oameni. Îi dorim să continue în același mod și în noua parohie unde a fost numit vicar, să fie un bun prieten dar și un bun spiritual pentru fiecare credincios în parte. Mult succes în misiu­nea pastorală încredințată! Si multe rea­lizări spirituale!” (prof. Paula Mătălică)
„Dragă părinte Francisc, în acest moment, în care voinţa lui Dumnezeu te cheamă în altă parohie, dorim să îţi spunem o mulţumire din inimă, plină de recunoştinţă din partea noastră, a surorilor dorotee prezente dar şi a acelora ce au văzut luând naştere şi participând zi de zi la creşterea acestei frumoase parohii. Un gând deosebit de recunoştinţă şi din partea superiorilor noştri ce te-au stimat mereu.
În aceşti ani petrecuţi împreună, într-un adevărat climat familial, te-am simţit ca tatăl nostru fondator ce se preocupă în mod dezinterestat de surorile sale în orice dificultate şi necesitate.
Mulţumim că ne-ai fost mereu alături ca un tată, un frate şi un prieten: nu te vom uita niciodată. Îți mulţumim că ne laşi în dar iubirea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, pentru sfânta Euharistie și încrederea în Providența Divină. Rămâi mereu în inima și în rugăciunea noastră”. (Surorile Dorotee)
„Încă nu îmi vine să cred că acest moment chiar a venit. Este greu să-ți imaginezi marea familie IBP fără al ei fondator. Aici am crescut, atât fizic cât şi spiritual. Din tot sufletul aş vrea să transmit preoților un mare „Multumesc!” pentru tot ce au făcut pentru noi. Le mulțumesc pentru ca ne-au fost mereu aproape, pentru sfaturile oferite „pe care probabil le găsim nesemnificative acum, la vârsta asta, dar când vom creşte vom observa că ne sunt de mare folos” (vorba părintelui paroh), pentru toate momentele frumoase petrecute împreună, cât şi pentru cele mai puțin frumoase care, la rândul lor, ne-au ajutat să creştem ca familie. Mulţumesc!” (Maria Bejan)
„La început, erau doar boscheţi şi bălării, însă cu timpul, a răsărit o frumoasă biserică în care ne-am botezat copiii, alţii s-au cununat sau au plecat dintre noi. Ne rămân amintirile când mergeam în pelerinaje, sutele de repetiţii la cor pentru sărbători, orele de cateheză când ne spunea „îmbrăţişaţi-vă copiii”, etc.. Vă mulţumim pentru frumoasele zile de hram oferite, pentru grija atentă faţă de bolnavi, pentru curajul şi sprijinul oferit copiilor noştri. Vă mulţumim părinte pentru liturghiile frumoase, pentru predicile bine pregătite sau pentru o observaţie făcută la timp. Pot spune că am avut păstori foarte buni. Vă doresc atât dumneavoastră cât şi părintelui vicar mult curaj şi să treceţi cu uşurinţă peste această perioadă de schimbare”. (Lucia Linguraru)
„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut atât parohiei „Isus, Bunul Păstor”, cât și fraternității capucinilor din Roman prin părintele paroh Francisc Fărcășel. În anii petrecuți împreună am colaborat într-un mod frumos, părintele Francisc oferind oportunitatea atât preoților cât și studenților capucini să își desfășoare activitatea pastorală în acest seceriș atât de minunat. Domnul să-l ocrotească și să-l susțină în noua misiune”. (Frații capucini)
„Un simplu MULŢUMESC  pentru toate momentele frumoase pe care ni le-aţi oferit, pentru clipele de neuitat şi pentru emoţiile oferite. Vă mulţumesc că ne-aţi fost alături şi sper că oriunde paşii vă vor purta să ne revedem sănătoşi, cu aceeaşi bucurie şi plăcere. Dumnezeu să vă  dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas şi un răspuns la fiecare întrebare”. (prof. Mihaela Ciobanu)
Succes în noul seceriş!
Maria Mirabela Tamaş

Lasati un comentariu