ZECE- Aceasta cifra este asociata cu ordinea perfecta si nu putem decat sa-i dorim parintelui paroh Francisc Farcasel, ani multi de preotie intr-o ordine desavarsita.La multi ani!
Din pacate nu am reusit sa particip la slujba aniversara, dar sincer macar cu gandul am fost acolo si venind pe drumul Bacau-Roman, mi-au revenit pe retina primele slujbe tinute de parintele Farcasel in capela noastra de lemn( si ce mandri mai eram de ea, cu scaunele de spovada care miroseau a lemn,apropo mi-amintesc cum am gaurit lemnul ca sa tragem becurile!), mi-am amintit primele discutii purtate impreuna pentru a incepe constructia unui sit, mi-au revenit in minte clipele cand am descarcat boltarii pentru constructia bisericii, alaturi de parintele paroh si alti cativa zeci de enoriasi,precum si clipele de tacere si tristete la aflarea stingerii din viata a Papei Ioan Paul al II-lea, care s-au lasat peste cei care ne aflam la un meci de fotbal in sala de sport a Scolii nr.9.
Si as fi continuat sa-mi amintesc poate multe alte intamplari comune cu parintele paroh, asa cum poate multi enoriasi din parohie au adunat in inimile lor si-n mintea lor, avandu-l in centru pe cel care, de zece ani pastoreste intr-un colt al unui mic targ moldovenesc, cu credinta pe care doar Dumnezeu a sadit-o in al sau suflet. Dar drumul venirii spre casa mi s-a terminat curand trecand prin fata bisericii unde, la un altar plin cu flori,inconjurat de multi alti preoti,frati si surori in Isus Cristos al caror traseu de credinta a trecut sau trece inca prin parohia noastra, dar si de multi enoriasi dornici de a-l sarbatori si sustinut de muzica corului din parohie,parintele paroh Farcasel Francisc ridica spre cer pentru a nu stiu-a cata oara in cei zece ani, sfantul dar din altar: Sfanta Ostie, reprezentandu-l pe Isus Cristos, adevaratul Fiu al lui Dumnezeu.
Zece ani...mult-putin doar bunul Dumnezeu stie...noi enoriasii de la Isus, Bunul Pastor insa stim ca din punctul de vedere al parohului nostru, au fost zece ani de truda, de munca, de sudoare pe altarul credintei, timp insa si de bucurie, pentru a ne cunoaste cu bune si rele, de a ne respecta si a ne ajuta.
Inca o data la multi ani parinte si chiar daca urarea mea vine un pic mai tarziu, ea vine din inima si cred ca marea majoritate a enoriasilor din parohia noastra au fost si vor fi in acelasi gand cu mine spre a va multumi pentru acesti ani dedicati noua celor din acest cartier al orasului Roman.
Zece ani de preotie...sa va dea Dumnezeu cat mai multi si cat mai rodnici!
(2 mesaje) (2 voices)-
Publicat acum 1 an
-
*Multumesc, NPuiu (Corneliu Nechita) pentru urari si pentru gandurile frumoase pe care mi le-ai transmis. Chiar daca din cei 10 ani de preotie, 3 ani si 7 luni i-am petrecut la Sabaoani si 5 luni la "Sf. Tereza", urmatorii aproape 6 ani, raman de referinta si pentru mine. Prima parohie ca paroh, prima comunitate formata de mine, prima biserica construita de mine alaturi de primul complex parohial, prima revista, primul sit, prima cununie in aceasta parohie, primul botez si prima inmormantare, prima adoratie, primul rozariu, prima petrecere, primul campus si prima iesire la iarba verde... si lista o putem continua fiecare dintre noi, toate acestea si urmatoarele mi-au venit si mie in minte la ceas aniversar.
*Multumesc din inima lui Dumnezeu pentru ca in cresterea mea ca preot a scos in cale aceasta parohie tanara, dornica de a trai puternic credinta, dornica de a se implica, parohie care mi-a dat si mie curaj si putere de a merge mai departe, de a trai viu si intens viata mea de preot.
*Multumesc si dumneavoastra, celor care imi sunteti mereu alaturi si ma sprijiniti in activitatile de fiecare zi, spiritual, moral sau financiar.
*Multumesc chiar si celor care inca au ramas departe de biserica si de cele spirituale, deoarece ei imi arata ca mai am mult de muncit pana ii voi aduce aproape de Cristos-Pastorul.
*Domnul sa reverse din belsug binecuvantarea sa asupra tuturor si poate si aniversarea a 20 de ani de preotie ma va gasi prin zona.Publicat acum 1 an
Răspuns
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.