Multumesc pentru promptidinea de care ati dat dovada parinte.
Am citit cu mare atentie si interes raspunsul oferit. Am vazut cateva raspunsuri care nu mi-au fost pe plac. Vreau sa intelegeti ca nu sunt omul care judeca alti oameni si de fapt sunt omul care nu judeca absolute pe nimeni. Am descoperit acest forum din greseala si am vazut un topic destul de interesant si mi-am zis sa raspund si eu in speranta de a elucida cateva din misterele lumii. Sincer nici nu stiu din ce oras este aceasta parohie si am observat ca este comunitate catolica.
Am sa raspund pe rand la intrebarile puse :
@de ce nu te-ai facut preot "pentru o viata decenta si lipsita de griji? Inca m-ai ai timp, varsta nu ai depasit-o. Sau daca vrei, te invit sa petrecem impreuna o saptamana "decenta si lipsita de griji"
In primul rand varsta nu are relevanta, oricum am 31 de ani de existenta pamanteasca. Imi pare rau parinte sa va dezamagesc si sa va spun ca traim intr-o mare Minciuna si sunt sigur ca stiti si d-voastra acest lucru. Si cand ma refer la minciuna zic chiar tot ce ne inconjoara. Lumea a inceput sa fie manipulata cu mult timp inainte ca noi sa stim. Si apoi suntem invatati in scoala ca asa e si ca asa ar trebui sa fie...dar daca nimic din toate acestea nu este adevarat ? Ce dovezi palpabile avem noi ? Sincer singura dovada ar fi sa apara un fel de „masina timpului” sa ne intoarcem in istorie si atunci sa aflam adevarul despre biserica, cu totusi ca nu are nici un rost sa facem acest lucru.
Sincer va marturisesc ca sunt credincios, doar ca biserica m-a lasat rece de prea multe ori. Sunt multe de zis dar nu vreau sa mai lungesc aceasta conversatie...
@si oare, a face ordine, e un lucru rau?
Parinte sunt sigur ca noi ne-am nascut liberi si ar trebui sa fim liberi... ce fel de ordine e asta ? ? ? ? ? SCLAVIE MENTALA !
Va considerati liber parinte ? Nu asta ne-a invatat Dumnezeu ?
Sunt multe invataturi ale Bisericii care nu au nici un fel de relevanta in viata si iar repet sunt sigur ca stiti acest lucru dar preferati sa nu il divulgati sau poate ma insel....
@Oare Cristos poate fi numit "politist religios" pentru tot ceea ce a facut?
Va rog frumos parinte nu il puneti pe Cristos in aceeasi barca cu Biserica. Tot ce a facut a facut pentru noi omenirea a facut-o cu un scop...si se pare ca s-a ajuns la alt scop...Eu nu l-am numit pe Isus „politist religios” in nici un caz..ati inteles total gresit.
@De ce a trebuit sa moara Cristos? De ce trebuie sa il facem si astazi sa sufere prin pacatele noastre? De ce aruncam peturi, hartie, pungi, mucuri de tigara si altele pe jos? De ce trebuie sa moara oameni de foame? Dece trebuie sa fie atatia copii morti prin avort? De ce politicienii fura iar noua ne fac un trai greu? Intre ucenici a existat si Iuda... de ce l-a ales Cristos daca stia ca il va trada?
La toate aceste intrebari va raspund : Parinte sunt sigur ca stiti destule lucruri despre viata, dar se pare ca Dumnezeu NE-A dat minte sa gandim, NE-A dat ochi sa vedem s.a.m.d...trebuie sa vedem realitatea (materiala ma refer)...si sa o constientizam.
Si in legatura cu ultima intrebare...Iuda a fost ales de Isus pentru a indeplini profetia, el fiind cel mai intelept dintre ucenici.
Se pare ca Isus i-a spus lui Iuda (conform evangheliei dupa Iuda) : „Indeparteaza-te de ceilalti si iti voi arata misterele imparatiei Tatalui.” [...]
Istoria ne prezinta cat de multe rautati a facut Biserica ...nu mai comentez absolut nimic, decat ca inca se lucreaza la manipularea adevarului ! Dar va promit dragi cititori ai acestui post ca in curand toatea acestea se vor termina ... si numai cei eliberati si invatati vor intelege ...
Va rog sa meditati la ce e scris mai jos :
Viata e un drum lung cu multe indicatoare. Asa ca, atunci cand gonesti prin ea, nu-ti complica mintea. Elibereaza-te de ura, inselatorii si gelozie. Nu-ti ingropa gandurile, transpune-ti viziunea in realitate. Trezeste-te si traieste!
Nu castiga lumea distrugandu-ti sufletul, intelepciunea e mai buna decat argintul sau aurul.
Viitorul meu e dreptatea.
Fiecare om are dreptul sa-si decida propriul destin.
Libertatea de expresie aduce cu sine libertatea de a asculta.
Nu sunt de partea negrilor, nu sunt de partea albilor, nu sunt de partea mulatrilor... Sunt de partea Lui Dumnezeu.
P.S. Dumnezeu si viata sunt unul si acelasi lucru. Dumnezeu este darul existentei. Eu sunt intr-un fel etern, pentru ca nu voi fi duplicat niciodata. Singularitatea fiecarui barbat si femeie este darul Lui Dumnezeu. Ceea ce facem noi cu noi insine este darul nostru catre El. Procesul ce deriva din toate astea este Adevarul.
Si vreau sa inchei cu : Emancipeaza-te din sclavia mentala, nimeni in afara de tine nu te poate elibera.
Multumesc pentru intelegerea acordata parinte si dragi forumisti !
Cu drag „Nu-mi cunosc numele inca.” (numele din buletin nu este cel adevarat)