buna! asa cum a zis si dl puiu, cel mai indicat ar fi sa vb cu o persoana consacrata asupra acestui subiect care, dai de inteles, te macina. asa mi se pare cel mai bine! noi avem 2 preoti la biserica si cu siguranta ei sunt dispusi sa vb cu tine si sa te asculte. parerea mea personala: cu totii avem nevoie de biserica si de persoane consacrate pt a ne aminti ce scop avem noi de fapt pe acest pamant, pt a ne aminti ca si sufletul conteaza, ca nu trebuie sa ne ingrijim doar de binele trupului nostru. eu sunt o persoana care participa des la biserica, atat la Sfanta Liturghie, cat si la dif activitati care au loc. si iti zic: e ceva super! momente de slabiciune am si eu si poate de multe ori sunt tentata sa raman acasa, ca e mai bine, sa petrec timpul cu prietenii sau in alte moduri decat la biserica. poate parea ceva plictisitor, dar nu e asa. simt ca pot face ceva pt ceilalti, chiar daca poate de multe ori nu e asa cum vreau eu, si asta ma face sa ma simt bine, sa am o stare de bucurie!venind la biserica, ma preocup de sufletul meu. noi nu ne rezumam doar la trup.cred ca esti constienta de asta si tu.ei bine...biserica e necesara pt ca in cadrul ei ascultam Cuvantul Domnului, primim sacramentele care ne apropie de Dumnezeu, invatam sa fim oameni,sa fim crestini, ne formam...in cadrul ei, devenim poate mai constienti ca viata aceasta e trecatoare si ca in fct de cum traim acum,pt putin timp cat dureaza viata noaastra, vom trai in vesnicie. persoanele consacrate sunt oameni care au raspuns chemarii Domnului pt a-L sluji mai de aproape,pt a ne sluji si pt a ne ajuta pe fiecare dintre noi, atat cat se poate, sa ne mantuim si in toate cele pe care le-am scris mai sus,unde am vb un pic de necesitatea bisericii! asta e parerea mea...nu stiu daca am reusit sa te lamuresc vreun pic...dar revin, o discutie cu un preot, nu neaparat cu cei de la noi din parohie, e indicata si te poate ajuta! sa ai grija de tine!