Poate părea o ipocrizie, azi, de ziua României, să scriu acest articol. Nu este. Sunt cât se poate de sincer pentru că, da, IUBESC SĂ FIU ROMÂN. Şi vreau să argumentez. Iubirea mea de ţară nu are nicio treabă cu politica.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că-L iubesc pe Dumnezeu. El a facut să mă nasc în ţara asta. Putea să mă facă să mă nasc în America, în Germania sau Japonia, dar el a vrut să fiu aici. E dorinţa Lui şi e planul Lui să-mi împlinesc misiunea aici.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că îmi place limba română. E limba pe care mama mea m-a obişnuit să o rostesc încă de mic... e o limbă dulce, bogată în expresii, care îţi dă multe posibilităţi de exprimare.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că România e ţara pentru care au murit mulţi strâmoşi şi nu vreau ca jertfa lor să fie în zadar.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN că sunt ROMÂN, nu sunt american sau neamţ, francez sau italian, nici elveţian sau japonez, DAR nu sunt nici... si aici aş fi vrut să adaug acele ţări care sunt cu mult în urma noastră, dar nu vreau să se creadă că am ceva cu vreo ţară anume.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că avem foarte mulţi oameni deosebiţi, de care, din păcate ne aducem aminte doar de ziua naţională.
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că aici e mai bine pentru sufletul meu, "afară e mai bine pentru trup, dar aici e mai bine pentru suflet" (pr. Cleopa)
- IUBESC SĂ FIU ROMÂN pentru că... simplu... IUBESC SĂ FIU ROMÂN!!!
Îmi doresc să fie în fiecare zi, ziua naţională... când scriu aceste cuvinte, mai arunc câte un ochi şi la televizor. Azi nu văd politicieni certându-se, nu văd reporteri isterici, nu văd grozăvii prin ţară, văd oameni zâmbind, oameni relaxaţi... deci, se poate... să nu ne mai lăsăm manipulaţi, să credem în România, să-i mulţumim Domnului pentru bogăţiile pe care ni le-a dăruit şi să luptăm pentru binele ţării, chiar şi împotriva celor din ţară care o denigrează.
IUBESC SĂ FIU ROMÂN... VREAU SĂ FIU ROMÂN... Dan Puric spunea că "există ROMÂNI şi vorbitori de limbă română". Eu vreau SĂ FIU ROMÂN!
DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!