Sărbătoarea familiei Pelerinaj al inimii

Când pe munte, când în apă

În perioada 24-27 august, un grup format din 40 de tineri din parohia noastră au participat cu entuziasm la ieşirea organizată de parohie.

Aşadar, dis-de-dimineaţă, tinerii s-au trezit şi au pornit la drum. După vreo cinci ore de mers, cu mici incidente, am ajuns cu bine la locul de cazare cu care mulţi erau deja familiarizaţi – casa de odihnă a cultului romano-catolic din incinta parohiei „Preasfânta Inimă a lui Isus”, Sinaia.

După ce tinerii au fost repartizaţi, câţiva au ajutat la pregătirea cinei şi apoi au participat cu toţii la Sfânta Liturghie. După cină, tinerii au avut program de voie.

A doua zi, dis-de-dimineaţă, am urcat cu telecabina până la cota 2000 de metri şi de acolo am străbătut drumul lung spre Babele şi Sfinx. Întorşi acasă somnoroşi şi obosiţi, am participat din nou la Sfânta Liturghie, iar după cină ne-am plimbat prin frumosul oraş turistic – Sinaia.

A treia zi am luat drumul Braşovului unde am petrecut ziua la „Paradisul acvatic”. După mai multe ore de bălăceală, ne-am cazat la un hotel, iar seara ne-am plimbat până la Biserica Neagră.

În ultima zi, după micul dejun, am mers din nou la „Paradisul acvatic”. Pe la ora 17.00, pregătiţi de plecare, ne-am întors spre casă.

Deşi excursia a durat doar patru zile, s-au distrat la maxim şi cred că sunt hotărâţi să mai participe la campusuri de acest gen, fapt confirmat de următoarele impresii:

„Sincer? Mi s-a părut foarte foarte frumos. Pentru mine a fost o excursie mai deosebită… în primul rând am fost însoţită de tineri de la biserică dintre care mulţi îmi erau deja prieteni… dar mă bucur foarte mult să câştig şi prieteni noi. Fie că eram pe munte, fie că eram în piscină distracţia a fost maximă” (Lentzi).

„Maxim! A fost fain, mai ales drumul spre Babele, acel drum «scurt». Super şi la Braşov, la «Paradisul acvatic». Excursia a fost frumoasă, patru zile de distracţie, relaxare, ocazie pentru a lega noi prietenii. Am fost un grup mare, asta ne-a ajutat să ne simţim bine” (Marina).

„De obicei la începutul fiecărei excursii totul pare plictisitor, niciunul dintre noi neştiind ce va urma şi ce îl va aştepta. Jocurile şi întâlnirile de grup ne-au făcut  să ne deshidem unii faţă de alţii. Ceea ce pe tineri i-a interesat cel mai mult, distracţia, a fost din plin prezentă în programul nostru, ca şi momentele de rugăciune la care am participat. Cele mai frumoase zile cred că au fost ultimele două, când ne-am distrat de dimineaţă până seara, profitând de ceea ce ni s-a oferit pentru a avea o distracţie şi în final o vacanţă binemeritată”.

„Mi-a făcut plăcere să cunosc noi oameni şi să îmi fac noin prieteni în acest campus. Drumul de la cota 2000 până la Babele şi Sfinx, deşi a fost unul foarte greu, a fost în acelaşi timp şi foarte plăcut. M-am aflat a doua oară pe acest traseu şi aş fi gata să-l mai fac oricând. Singurul mare regret al meu a fost acela că nu am ajuns la crucea de pe Caraiman. De «Paradisul acvatic» ce pot să spun? Nu ai cum să te plictiseşti acolo indiferent cât de mult ai sta. Distracţia este garantată”.

Deşi nu a durat prea mult, această ieşire a întipărit la mulţi tineri amintiri foarte frumoase şi de neşters.

Îi mulţumim, aşadar, lui Dumnezeu că ne-a vegheat şi părintelui paroh că a fost alături de noi şi am trăit acele clipe frumoase împreună.

Georgiana Apreutesii

Albumul foto Excursie Sinaia-Braşov (24-27 august)

Lasati un comentariu