Sărbătoarea familiei

Bucurie în comunitatea noastră

Duminică, 2 august 2009, comunitatea noastră a fost în sărbătoare şi cu siguranţă emoţia unui nou început se simţea în sufletele tuturor.

Cu toate că nerăbdarea noastră a fost stârnită cu câţiva ani în urmă, când ni s-a promis un părinte vicar, dar nu era încă posibil ca această dorinţă a întregii comunităţi să prindă un adevărat contur, iată că anul acesta speranţa noastră şi dorinţa de a avea un slujitor al Domnului, un părinte vicar, prind viaţă şi se transformă astfel în realitate.

Poate în inimile multor credincioşi flacăra acestei nădejdi a început să se stingă uşor odată cu trecerea timpului, dar Domnul are planurile sale.

Astfel, în comunitatea noastră, în această primă duminică din luna august, la sfântul altar şi-a făcut apariţa un tânăr apostol, plin de zel şi de harurile dobândite prin sacramentul Sfintei Preoţii, pentru a se ruga împreună cu întreaga comunitate în cadrul Sfintei Liturghii. Cu bucurie, la sfârşitul unei celebrări plină de emoţii, părintele paroh Francisc Fărcăşel ne-a dat cu entuziasm marea veste, motivul acelei stări de sărbătoare. Astfel, am aflat cu toţii că avem părinte vicar. Iar acel părinte tânăr prezent şi el la Sfânta Liturghie, despre care am menţionat, este părintele Iulian Roca, vicar la Parohia „Isus, Bunul Păstor” din Roman, începând cu 1 august, această Sfântă Liturghie fiind de altfel prima în comunitatea noastră. Bineînţeles că emoţia s-a putut citi şi pe chipul tânărului părinte, aceasta aflându-se, poate, cu o putere mult mai mare decât la toţi ceilalţi prezenţi în biserică.

Părintele este originar din Bacău, Parohia „Fericitul Ieremia Valahul”. Comunitatea noastră are onoarea de a fi prima care se bucură de prezenţa sa. Astfel, împreună cu părintele paroh Francisc Fărcăşel, părintele vicar are misiunea de a ne conduce pe toţi pe calea cea bună şi de a ne face şi pe noi vestitori ai veştii cele bune. El este responsabil cu tinerii şi copii, iar noi suntem cu adevărat bucuroşi şi încântaţi de aceasta. Vom face cu toţii o echipă bună, vom creşte împreună în har şi îl vom sluji pe Dumnezeu şi pe aproapele!

Domnul să reverse asupra dumneavoastră, părinte, multe haruri pentru a fi un preot cât mai bun şi pentru a putea fi alături de comunitatea noastră.

Bine aţi venit, părinte Iulian!

Andreea Ghiuzan

Lasati un comentariu